Onderhoud
Onderhoud

Onderhoud & Reparatie


Onderhoud aan uw Jaguar

Jaguar staat voor kwaliteit en comfort dat niets te wensen overlaat. Om te garanderen dat uw Jaguar optimaal blijft presteren, is regelmatig onderhoud volgens de fabrieksvoorschriften van belang.

Verhoog de waarde van uw auto

Wilt u straks uw Jaguar inruilen voor een nieuwer model? Of wilt u hem verkopen? Dan speelt (de wijze van) onderhoud van uw auto uiteraard een grote rol bij de waardebepaling: een Jaguar in topconditie heeft een hogere restwaarde. Bovendien geeft een volledig, ingevuld onderhoudsboekje kopers een gerust gevoel.

Onderhoud door Jaguar monteurs

Ons werkplaatspersoneel bestaat uit ervaren autotechnici die allen, van hoog tot laag, uitgebreide en specifieke trainingen hebben doorlopen. Bovendien werken ze bijna uitsluitend aan Jaguars, zodat ze volledig op de hoogte zijn van alle ‘ins and outs’. U kunt uw auto dus niet in betere handen achterlaten dan die van onze autotechnici.

Diagnoseapparatuur en originele onderdelen

Voor onderhoud en reparatie aan uw Jaguar speelt naast mechanische werkzaamheden de elektronica een steeds grotere rol. Bijna alle processen in uw Jaguar worden immers elektronisch gestuurd. Voor het stellen van de juiste diagnose bij storingen en problemen in deze elektronische managementsystemen is geavanceerde apparatuur noodzakelijk.

Speciale diagnoseapparatuur van Jaguar en uniek Jaguar gereedschap helpen ons om snel en adequaat te achterhalen wat er aan de hand is en dit op de juiste wijze te herstellen. Bovendien hebben wij altijd de juiste vloeistoffen en onderdelen in huis, onderdelen zijn origineel Jaguar.

Revisie


Wij verzorgen ook de revisie van uw motor

Revisie van een motor is noodzakelijk na overmatige motorslijtage. Bij normaal gebruik gaat een motor een bepaald aantal kilometers mee. Hoeveel kilometers hangt samen met het gebruik, de wijze van onderhoud en een zekere mate van geluk.

Er kunnen ook andere oorzaken ten grond slag liggen aan een motor revisie, dit is meestal een preventieve revisie. U heeft bijvoorbeeld een klassieker gekocht met een motor die niet geschikt is voor loodvrije benzine. Of u wilt uw auto geschikt maken om op LPG te kunnen rijden (niet alle auto’s zijn hier zonder meer geschikt voor). In de meeste gevallen van een preventieve revisie is dit alleen de revisie van de
kop.

Het gebruik: mensen gebruiken auto’s op verschillende manieren. De ene persoon rijdt erg rustig. De andere heeft een sportief rijgedrag. En er is ook een kleine groep die een race gedrag heeft. Dit heeft invloed op de motor slijtage. Deze mate van slijtage hangt dan ook nog samen met omstandigheden zoals: koude motor/warme motor, constructie van het motorblok, gebruikte olie en het onderhoud. Dit is slechts een voorbeeld van wat kan leiden tot het falen van uw motor. Er zijn echter ook andere oorzaken aan te wijzen.

Een voorbeeld: u rijdt een auto met een aluminium motorblok. U heeft een zeer sportief rijgedrag, gebruikt goedkope olie en u doet dit direct na wegrijden op een koude winter ochtend, bij -5 graden celcius.

Het vele vermogen van u rijgedrag gaat gepaard met veel wrijving. Door het gebruik van goedkope of voor uw motor verkeerde olie is de wrijving extra groot. Immers de ronddraaiende delen bewegen snel en alle delen zorgen voor wrijving wat warmte ontwikkeling met zich meebrengt.

Er vindt een zeer snelle opwarming plaats van uw motor. Metaal zet uit als het warmer wordt. Echter er zijn onderdelen van verschillende soorten metaal
in uw motor aanwezig, zoals aluminium (met een grote uitzettings coefficient), gewoon ijzer (met een kleinere uitzettingscoefficient). Door de snelle opwarming van uw motor komen er veel thermische spanningen. Immers in korte tijd zetten de verschillende onderdelen van uw motor zeer snel op. Dit leidt al snel tot grote problemen.

×

Coventry-BV

× Hoe kan ik je helpen?